Botaniska Analysgruppen – ett forskningsbaserat kunskapsföretag

Botaniska Analysgruppen är ett forskningsbaserat kunskapsföretag som har specialiserat sig inom biologiska analyser. Dessa kan ligga till grund för skadebekämpning och andra åtgärder. Vi är experter på att spåra:

• mikroorganismer (bl.a. mögelsvampar)

• rötsvampar

• växtsjukdomar på odlade växter och gräsytor

… och annat som kan drabba fastigheter och odlingar

Företaget bildades år 1998 som ett universitetsägt företag men är numera privatägt. Vårt fortsatta nära samarbete med Göteborgs Universitet stärker vår vetenskapliga grund och ger oss tillgång till de senaste forskningsrönen.

Botaniska Analysgruppen finns i Göteborg, intill Botaniska trädgården.

Vår affärsidé

Vi erbjuder undersökningar och rådgivning, samt avancerade kvalificerade biologiska analyser av skador på fast egendom eller odlade växter, orsakade av mikroorganismer, rötsvampar och andra skadegörare.

Uppföljning kan ske efter sanering och skadebekämpning. Du som kund bestämmer själv hur brådskande och hur omfattande insatsen ska vara.

Vi vänder oss till företag, organisationer, kommuner, landsting, statliga verk och privatpersoner.

Våra medarbetare

På Botaniska Analysgruppen är vi stolta över vår kunniga personal. Många av oss är passionerade mykologer, och flertalet har fördjupat sig med doktorandstudier inom biologi. Alla bär med sig en solid utbildningsbakgrund, vilket garanterar att vi står på en stark forskningsgrund.

Vi är inte bara kollegor; vi är ett tätt sammansvetsat team med en gemensam entusiasm för vårt arbete, lojalitet och en djup etik. Hållbarhet och miljö ligger oss varmt om hjärtat, och vi inser verkligen betydelsen av våra analyser för dem som direkt berörs av resultaten.

 

Våra medarbetare

Miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas

Företaget blev miljödiplomerat år 2004 och har ett miljötillvänt förhållningssätt. Växtskyddsmedel och gifter mot skadegörare rekommenderas bara när det är nödvändigt.

Risken för att kemisk bekämpning leder till att skadegöraren utvecklar resistens och att metoden därigenom blir verkningslös måste alltid beaktas.

Botaniska analysgruppen är miljöcertifierade enligt miljöstandarden Svensk Miljöbas. Föreningen Svensk Miljöbas syfte är att verka för en hållbar utveckling och minskad miljöbelastning. Detta synsätt är helt i enlighet med vårt och vi har därför valt att certifiera oss enligt deras standard.

Läs mer på Svensk Miljöbas hemsida

Miljödiplom  Miljöpolicy

Kontakta oss

Vi svarar gärna på frågor. Använd formuläret eller ring oss på 0766 -182667.

Tack för ditt meddelande. Det har skickats.
Det gick inte att skicka ditt meddelande. Vänligen försök igen senare.